Jonas' Hjemmeside

 
Opskrift på kransekage

(Alá Kenneth Thorsøe

Ingredienser:
1 kg marcipan (højest 50% sukker - helst 40%)
4-500 g sukker
2 spk. dansk honning
2 hele æggehvider
Lidt mel til æltning

Sukker og æggehvider arbejdes sammen (må ikke piskes). Marcipanen og honning æltes i. Når kransekagemassen har fået en dej-agtig konsistens, kan den æltes på bordet. Brug mel - ikke flormelis!

Når ringene skal formes, kan man enten bruge nogle deciderede forme, eller selv forme dem. Hvis man vælger selv at forme dem, skal man begynde fra toppen, med at lave en dejrulle, der er ca. 15 cm. lang og ca. 1,5 - 2 cm tyk. Den næste ring skal være ca. 2,5 cm længere, o.s.v.

Bagning foregår på to plader, som lægges oven på hinanden, for at ringene ikke bliver brændte i bunden. Ovnen forvarmes til 230ºC, hvorefter ringene bages i 7-8 min (eller til de er begyndt at blive lysebrune i toppen).

Lad ringene køle af inden de samles. Samlingen foregår med glasur (se nederst). Alt pynt pålimes også med glasur.

Glasur

Ingredienser:
Æggehvide
Flormelis

Flormelis røres sammen med æggehviden, til den har den rette konsistens (føl dig frem).